Posts

Showing posts from August, 2016

Cara Mudah Meningkatkan Tahap Imun Anak Melawan Penyakit

Image
Assalamualaikum pembaca blog semua .          Jadi ibu, paling tak best adalah bila anak2 tak sihat...kejap2 demam, batuk dan selesema. Sehabis baik kita akan cuba melindungi cinta hati kita daripada punca2 yg boleh menyerang. Ala2 nk jadi perisai la kalau boleh. Tapi, melindungi dengan cara menjauhi punca penyakit tak cukup. Kita kene juga booster kan tahap imun badan anak2 kita agar dapat melawan kuman atau virus penyebab penyakit tu.
          Selain menjaga corak pemakanan, kita topup dengan vitamin c, omega, dan nutriferon. Saya biasanya campur nutriferon dalam minuman anak2 bila tengok diorang dah start sok sek nak selesema. Jimat2 cermat..kiki...lagi bagus kalau setiap hari konsisten bagi tau. Vit c, ammar suka la makan, atikah tak suka tapi suka omega, anas agak sukar dipujuk makan vitamin, so ummi diam2 letak le kat dalam susu..biasanya nutriferon. Nutriferon ni dicipta oleh pakar imun yg bernama Dr. Yasuhiko Kojima. Secara semulajadi, Ia dapat meningkatkan sistem kekebal…

Tips Mengawal Penyakit Diabetes atau Kencing Manis secara Tradisional

Image
Assalamualaikum semua,
Memiliki kehidupan yang bahagia adalah impian semua manusia. Kebahagiaan pula adalah sesuatu yang subjektif untuk diukur dan parameter bahagia juga berbeza bagi setiap orang. Ada orang bahagia dengan harta yang banyak, ada orang bahagia dengan anak2 yang ramai, ada orang bahagia dengan pekerjaannya.. eh macam2 lagi la. Tapi apa2 jua parameter bahagia tu, yang pastinya bahagia letaknya di hati, dan apa jua yang melanda hidup kita, pilihlah untuk bahagia.
Tapi, satu lagi parameter bahagia yang sangat penting iaitu sihat. Nikmat sihat ni memanglah tiada galang gantinya, dan kita selalunya akan hargainya bila kita dah jatuh sakit. Hai, takkan dah jatuh sakit baru nak hargai waktu sihat kan, waktu sihat la nak kene jaga supaya tak datang macam2 penyakit. Habis tu, kalau dah sakit? Kalau dah sakit jangan pula nak berputus asa, berusahalah untuk merawat penyakit tu. Apalah sebenarnya yang diriku melalut ni ye?
Nak cerita tentang penyakit kencing manis dan diabetes ya…

Tips menghadapi krisis penyembuhan semasa pengambilan vitamin

Image
Assalamualaikum semua. Kali ni punya entry nk cerita tentang krisis penyembuhan  atau healing crisis dalam pengambilan vitamin.


"Makan produk shaklee ni ada kesan sampingan tak ye?" ..tu soalan2 yang biasa ditanya oleh bakal pengguna shaklee. Risau kan, makan vitamin jadi masalah lain... Sebenarnya, perkara yang biasa berlaku apabila mengambil produk shaklee untuk tujuan tertentu, kemungkinan akan berlaku healing crisis. Healing crisis ni bergantung kepada individu tersebut. Lain orang, lain jugalah healing krisisnya.               Tak banyak sangat pengalaman dengan healing krisis pun saya ni. Kalau diri saya sendiri, seingat saya masa percubaan detoks parasit, saya makan garlic, alfalfa, nutriferon.. kesannya saya rasa mengantuk, kepala pening2, tak boleh gi rasanya. Rupa2nya hasil discussion kwn2 yg buat detoks parasit...memang awal2nya akan rasa macam tu. Lama2 akan ok dan lebih cergas.               Pengalaman customer saya pula, ada gastrix yang agak teruk. Healing…