Posts

Showing posts from October, 2016

Tips Cepat Sembuh Luka selepas Pembedahan Melahirkan Anak

Image
Assalamualaikum semua, 
Entri hari ni saya nak kongsikan kisah seorang ibu yang melahirkan anak secara czer dan bagaimana beliau mengatasi masalah untuk cepat sembuh luka jahitan. Tambahan pula, beliau ada alahan terhadap ubat-ubatan hospital. Kalau makan, muka akan naik bengkak-bengkak. Melahirkan secara czer ni memang akan menyakitkan lebih daripada bersalin normal. Sedangkan bersalin secara normal pun kita masih bergantung harap pada ubat tahan sakit terutama fasa awal selepas kelahiran. Ini kan pula melahirkan secara czer, mesti mengharapkan ubat tahan sakit untuk kurangkan rasa kesakitan tu. Tetapi, bagaimana dengan yang ada masalah alahan ubat-ubatan? Mari kita baca kisah ibu hebat ni.
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 15: NURUL AZIYANA
. [LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]
. Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembed…

Tips Menangani Muka Ketat supaya Orang Tengok Tak Kelat

Assalamualaikum, 
Eh, korang selalu kan dengar "ko ni dah kenapa muka ketat semacam?".
Muka ketat selalu dikaitkan dengan orang tu stress, sakit hati, tension, sakit perut, dan macam2 lagi la. Anda yang mana satu? hehehe...  Jangan biarkan orang kata muka anda ketat ye, tu petanda tak best. Biasanya orang lain pun tak berapa gemar nak berurusan dengan orang yang bermuka ketat ni. Silap haribulan kene tangan pulak.
Jadi, antara tips yang berguna untuk atasi muka ketat ialah:  Senyum2 selalu biarpun hati dilanda pelbagai "kisah". Telan Bcomplex, makan vitalea supaya bertenaga, makan vit C biar sihat2 dan cantik selalu, minum esp biar tak kelaparan, nak lagi best telan Vivix awet muda terus...wow. Selamat beramal!
Salam sayang,
Juhaina UmmuAmmarAnasAtikah

Kepentingan Omega Kepada Ibu Hamil yang Seringkali Diabaikan

Image
Assalamualaikum, 

Sebelum tu nak ucap tahniah kepada ibu yang sedang hamil. Bahagianya bakal menimang cahaya mata, tak kira yang pertama, kedua, ketiga, dan seterusnya, perasaan teruja tu tetap sama. Anda tahu tak ibu hamil memerlukan nutrisi yang lengkap melebihi kebiasaannya? Salah satu nutrisi yang diperlukan adalah omega 3. Omega  adalah asid lemak yang diperlukan oleh tubuh badan kita tetapi tidak mampu dihasilkan sendiri oleh badan. Omega hanya boleh diperolehi melalui sumber makanan yang kita makan. Ahli nutrisi berpendapat keperluan omega yang diperlukan adalah sebanyak 300mg sehari.
Kenapa disebut omega 3?

Di dalam omega 3 mengandungi 3 acid iaitu:


●     Eicosapentaenoic acid (EPA) ●     Docosahexaenoic acid (DHA) ●     Alpha‑linolenic acid (ALA) Antara makanan yang mengandungi omega dan kaya dengan EPA dan DHA adalah ikan salmon, ikan tuna, ikan hering, tenggiri , sardin dan ikan air tawar. Manakala sumber makanan yang kaya dengan ALA adalah kacang-kacang, avocado, "chia seed&…

Percutian Keluarga di Lotus Desaru Beach Resort yang Menyeronokkan

Image
Assalamualaikum,

Anak-anak dan air memang tak boleh dipisahkan. Anak-anak ummi pun tersangatlah suka main air. Kalau hujung minggu, selalu juga bagi anak-anak mandi lama sikit sambil bermain. Begitulah kalau nak rancang percutian, temanya mesti ada sesi berenang dan aktiviti main air. Kalau temanya membeli-belah, memang kurang sikit la kegembiraan di wajah anak-anak. Ummi pun bukanlah kaki shopping sangat, kalau shopping online ummi suka..auww.



Pada cuti sekolah yang berkembar dengan cuti hari raya aidiladha baru-baru ini, Allah beri keizinan untuk bercuti di Lotus Desaru Beach Resort. Desaru ni terletak lebih kurang 15km je dari rumah mak saya. Kebetulan, abang saya pun balik kampung, jadi kami pun merancang untuk staycation di Lotus Desaru Beach Resort. Ammar suka la sebab ada sepupu bff dia.


TEMPAH HOTEL DI BOOKING.COM

Saya menempah apartment 2 bilik melalui laman web booking.com sehari sebelum nak check in. Korang boleh juga menempah melalui apa-apa laman web yang serupa. Boleh …