Posts

Showing posts from September, 2016

Ibu Berpantang Ambil Set Berpantang untuk Tambah Susu dan Tenaga, Tapi Dapat Bonus Lain

Image
Assalamualaikum,
Entry kali ni nak bercerita kisah ibu-ibu berpantang yang ambil set berpantang Shaklee. Kalau nak tau lebih lanjut tentang set ini, boleh baca entry di sini.
Alkisahnya, ibu-ibu berpantang ni ambil set berpantang Shaklee ni sebab nak membanyakkan hasil susu dan juga nak tambah tenaga. Ibu lepas melahirkan memang sangat letih, memang perlukan supplemen untuk membantu memberi tenaga. Tetapi, mereka bukan sahaja dapat menyimpan stok EBM sampai tak muat freezer, bertenaga malahan mendapat bonus yang disangka-sangka iaitu kulit jadi cantik dan semakin cerah, ada yang sebelum ni gastrik terus hilang masalah gastriknya.
ESP merupakan salah satu produk Shaklee yang telah menjalani ujian klinikal bagi memastikan keberkesanannya. Ia memang telah terbukti berkesan melalui testimoni-testimoni positif daripada pengguna-pengguna ESP.
Fakta Tentang ESP
1. ESP merupakan sumber protein yang mengandungi 9 asid amino perlu (essential acid amino) yang tidak mampu dihasilkan oleh bada…

Set Berpantang Awesome buat Ibu-ibu yang Mahu Kekal Bertenaga

Image
Assalamualaikum ibu-ibu. Entry kali ni khas untuk ibu-ibu melahirkan.
Ibu-ibu melahirkan anak pastinya memerlukan extra tenaga. Ye la kan, nak jaga baby yang tentu waktu tidurnya. Nak menyusukan baby yang tak tentu juga demand nya. So, selain jaga pemakanan, set bersalin shaklee akan membekalkan nutrien yang secukupnya bagi memastikan mak tang kekal cergas dan bertenaga. Ibu2, ummi2, mama2 berpantang, cubalah berpantang dengan set ni. InsyaAllah mesti puashati.
Salam sayang dari Juwin @ juhaina
013 292 2464 #tsunamishaklee #teamrock

Landmark Study Shaklee Bukti Vitamin Shaklee Menjamin Kehidupan Sihat Lebih Lama

Image
Assalamualaikum, Salam Aidil Adha...

Sepatutnya saya tulis artikel ini semalam, tapi sibuk beraya (sibuk la sangat) jadi saya tak sempatkan diri saya nak tulis. Kali ni saya nak berkongsi sedikit pengetahuan saya tentang Landmark Study Shaklee yang mejadi bukti keberkesanan vitamin Shaklee.

Sebab Landmark Study Dilakukan

Makanan tambahan atau supplemen kini menjadi satu keperluan dalam kehidupan seharian. Kehidupan yang serba sibuk menyebabkan kita tidak punya banyak masa untuk melakukan aktiviti fizikal seperti bersenam dan bersukan, pemakanan juga sering kali kita ambil yang segera dengan membeli saja di kedai tanpa menitikberatkan keseimbangan nutrisi di dalam makanan tersebut. Supplemen yang diambil adalah berfungsi untuk melengkapkan keperluan nutrisi dan membantu sistem tubuh badan kita berfungsi dengan lebih baik. Apakah perkaitan supplemen dengan Landmark Study Shaklee yang saya nak ceritakan ni?

Setelah Mr. Roger Barnett membeli Shaklee, dia seperti ada rasa tidak puas hati apabi…

10 Punca Haid Tidak Teratur dan Cara Mengatasinya Agar Mudah Hamil

Image
Assalamualaikum semua,

Allah yang Maha Pengasih kerana kurniakan satu keadaan datangnya haid kepada seorang wanita. Pastinya setiap sesuatu yang Allah jadikan akan ada hikmahnya dan sebab musabab. Sebab paling utama adalah kerana Allah jadikan wanita sebagai ibu yang melahirkan anak maka dengan itu Allah kurniakan rahim. Haid berlaku hasil daripada runtuhnya dinding-dinding rahim yang tebal di waktu kesuburan, dan apabila tidak berlaku persenyawaan terjadilah pengeluaran darah haid.

Kedatangan haid yang normal adalah dengan kitaran 28 - 35 hari setiap bulan, dan dalam setahun 11 - 13 kitaran. Adakah anda mempunyai kitaran haid yang normal dan teratur? Alhamdulillah, saya tiada masalah haid tidak teratur, kalau ada pun biasanya selepas melahirkan anak dan dalam tempoh 1 tahun penyusuan, haid tiada dan itu adalah normal. Jika haid tidak teratur, ia akan menyebabkan kesukaran untuk hamil atau merancang kehamilan kerana masalah kesuburan. Selain itu, ia juga mungkin akan menyebabkan mo…

Cara Alternatif Berkesan dan Selamat Menurunkan Tekanan Darah Tinggi

Image
Assalamualaikum,

Darah tinggi, darah tinggi, darah tinggi. Mak saya, dan juga mak mertua saya menghidap penyakit darah tinggi. Ini bermakna, sayal dan juga suami saya berpotensi untuk mendapat penyakit ni. Anda pula bagaimana? Cuba selidik-selidik susur galur dalam keluarga anda, ada tak yang ada masalah darah tinggi?

Darah Tinggi  Penyumbang Utama Kematian di Malaysia.

Darah tinggi juga digelar pembunuh senyap kerana kehadirannya kadang-kadang tanpa sebarang simptom yang nyata.Sebanyak 32.7% atau 5.8 juta rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas menghidap penyakit darah tinggi atau hipertensi. Persatuan Hipertensi Antarabangsa meramalkan bahawa sehingga 42 peratus daripada penduduk dunia atau hampir seorang daripada dua orang dewasa akan menghidap penyakit hipertensi menjelang tahun 2020.Angka yang sangat menakutkan kan?

Merbahayakah darah tinggi?
Darah tinggi adalah faktor utama serangan jantung (heart attack), lemah jantung (heart failure), kegagalan buah pinggang dan juga boleh menyeba…

Langkah Mudah Menjadi Pengedar Shaklee dengan Jayanya.

Image
Assalamualaikum, salam hujung minggu semua.
            Sambil santai-santai dengan keluarga tu, mari saya ceritakan tentang langkah-langkah untuk menjadi pengedar Shaklee. Mungkin anda tertanya-tanya, apakah yang perlu dilakukan untuk menjadi pengedar Shaklee? Pastinya anda perlulah mendaftar sebagai ahli Shakkee dengan yuran pendaftaran RM69.80 (tidak termasuk postage starter kit) .

           Cara yang paling mudah adalah hubungi saya Juhaina di talian 013 292 2464, dan saya akan bantu anda untuk menjadi pengedar Shaklee. 
          Cara yang kedua adalah buat pembelian barangan Shaklee sehingga 200uv, anda layak mendapat keahlian percuma.             Setelah anda mendaftar sebagai pengedar Shaklee, anda akan menerima ID dan kata laluan untuk log in ke dalam sistem www.shaklee2u.com
Apakah Kelebihan Menjadi Pengedar Shaklee? Antara kelebihan menjadi pengedar Shaklee ialah:  anda boleh membeli produk shaklee dengan harga ahli iaitu kurang 30% daripada harga pasaran.sekiranya pembeli…

Pengedar Shaklee Kawasan Krubong Melaka

Image
Assalamualaikum semua,
Saya Juhaina Mohamad adalah pengedar Shaklee di Melaka dengan ID Shaklee saya 1066975.

Menyorot kembali penglibatan saya dalam bisnes Shaklee ni sebenarnya dah nak masuk 3 tahun. Saya bermula dengan membeli produk shaklee iaitu mealshakes dan ostematrix. Mealshakes saya beli untuk anak sulung saya Ammar yang agak cerewet makan masa tu, ostematrix untuk saya yang pregnant anak ketiga. Kedua-duanya beli daripada orang yang berbeza. Tetapi saya mendaftar shaklee dengan orang lain iaitu ex roomate tempat kerja sekarang. Zaman bujang sekejap. Tu yang namanya rezeki dia, saya pilih dia untuk jadi mak shaklee saya. Mak shaklee saya namanya Hasyireen. Seorang yang comel, bergaya, komited, dan kuat semangat ( puji takde udang di sebalik mi tau).
Saya 'confident' sangat yang produk shaklee yang saya amalkan adalah berkualiti dan berkesan. Kalau tak berkesan bukan salah produk tetapi salah diri sendiri yang tak berdisiplin makan supplemen. Jadi, saya harap sanga…