Saturday, 17 September 2016

Ibu Berpantang Ambil Set Berpantang untuk Tambah Susu dan Tenaga, Tapi Dapat Bonus Lain

 Assalamualaikum,

Entry kali ni nak bercerita kisah ibu-ibu berpantang yang ambil set berpantang Shaklee. Kalau nak tau lebih lanjut tentang set ini, boleh baca entry di sini.

Alkisahnya, ibu-ibu berpantang ni ambil set berpantang Shaklee ni sebab nak membanyakkan hasil susu dan juga nak tambah tenaga. Ibu lepas melahirkan memang sangat letih, memang perlukan supplemen untuk membantu memberi tenaga. Tetapi, mereka bukan sahaja dapat menyimpan stok EBM sampai tak muat freezer, bertenaga malahan mendapat bonus yang disangka-sangka iaitu kulit jadi cantik dan semakin cerah, ada yang sebelum ni gastrik terus hilang masalah gastriknya.

ESP merupakan salah satu produk Shaklee yang telah menjalani ujian klinikal bagi memastikan keberkesanannya. Ia memang telah terbukti berkesan melalui testimoni-testimoni positif daripada pengguna-pengguna ESP.

Fakta Tentang ESP

1. ESP merupakan sumber protein yang mengandungi 9 asid amino perlu (essential acid amino) yang tidak mampu dihasilkan oleh badan, tetapi hanya melalui makanan sahaja.

2. ESP diproses dengan suhu rendah agar kandungan proteinnya tidak rosak. Proses memasak akan mengurangkan sehingga 50% kualiti protein tu. Protein yang dimasak juga sukar dicerna dan ia mungkin mengakibatkan penyakit seperti alahan, dan auto imun.

3. Satu tin ESP dihasilkan daripada 30kg soya non GMO. Kebanyakan produk soya di pasaran belum tentu terjamin soya non GMO. GMO (genetically modified organisme) bermakna sesuatu tumbuhan itu terdedah kepada tindakbalas bahan kimia untuk menjadikan hasil seperti biah yang lebih besar, lebih banyak atau tiada serangga. ESP selamat daripada tindakbalas ni.

4. ESP tiada kolestrol kerana ia adalah protein daripada tumbuhan.
5. ESP lebih mudah diserap oleh badan. Sebab tu esp berkesan.

Testimoni Kulit Cantik dengan ESP







Mari kita lihat testimoni yang ada. Di bawah ini adalah testimoni kulit cantik dengan ESP.


Testimoni Atasi Gastrik dengan ESP

Bagi penghidap gastrik pula, ESP juga telah membantu mereka mengatasi masalah gastrik mereka.






Untuk dapatkan ESP ni pada harga promosi ni boleh hubungi saya.

Juhaina binti Mohamad
Shaklee independent distributor (1066975)
013-293 2464

COD : Krubong, Malim, Ayer Keroh, Durian Tunggal,Melaka tengah, alor gajah
Penghantaran : seluruh Malaysia



Friday, 16 September 2016

Set Berpantang Awesome buat Ibu-ibu yang Mahu Kekal Bertenaga

Assalamualaikum ibu-ibu. Entry kali ni khas untuk ibu-ibu melahirkan.

Ibu-ibu melahirkan anak pastinya memerlukan extra tenaga. Ye la kan, nak jaga baby yang tentu waktu tidurnya. Nak menyusukan baby yang tak tentu juga demand nya. So, selain jaga pemakanan, set bersalin shaklee akan membekalkan nutrien yang secukupnya bagi memastikan mak tang kekal cergas dan bertenaga.
Ibu2, ummi2, mama2 berpantang, cubalah berpantang dengan set ni. InsyaAllah mesti puashati.

Salam sayang dari Juwin @ juhaina
013 292 2464
#tsunamishaklee
#teamrock

Monday, 12 September 2016

Landmark Study Shaklee Bukti Vitamin Shaklee Menjamin Kehidupan Sihat Lebih Lama

Assalamualaikum, Salam Aidil Adha...

Sepatutnya saya tulis artikel ini semalam, tapi sibuk beraya (sibuk la sangat) jadi saya tak sempatkan diri saya nak tulis. Kali ni saya nak berkongsi sedikit pengetahuan saya tentang Landmark Study Shaklee yang mejadi bukti keberkesanan vitamin Shaklee.


Sebab Landmark Study Dilakukan

Makanan tambahan atau supplemen kini menjadi satu keperluan dalam kehidupan seharian. Kehidupan yang serba sibuk menyebabkan kita tidak punya banyak masa untuk melakukan aktiviti fizikal seperti bersenam dan bersukan, pemakanan juga sering kali kita ambil yang segera dengan membeli saja di kedai tanpa menitikberatkan keseimbangan nutrisi di dalam makanan tersebut. Supplemen yang diambil adalah berfungsi untuk melengkapkan keperluan nutrisi dan membantu sistem tubuh badan kita berfungsi dengan lebih baik. Apakah perkaitan supplemen dengan Landmark Study Shaklee yang saya nak ceritakan ni?


Setelah Mr. Roger Barnett membeli Shaklee, dia seperti ada rasa tidak puas hati apabila Shaklee claim yang produk mereka selamat dan berkesan. Bagi diri beliau, sesiapa pun boleh claim sebegitu. Maka beliau dengan rasa bertanggungjawab ingin memastikan hal ini adalah benar, beliau pun dengan hati terbuka meminta National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) melakukan penyelidikan terhadap supplemen Shaklee.


Pelaksanaan Landmark Study

Penyelidikan tersebut telah diketuai oleh Dr. Gladys Block bersama penyelidik-penyelidik yang lain dari University of California, Berkeley yang dilantik oleh National Health and Nutrition Examination Survey (NHaNES) yang dipercayai dan mempunyai reputasi yang tinggi dalam membuat kajian berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US. Dr Gladys Block merupakan pakar dalam bidang Epidemiology dan Public health Nutrition.



Tujuan utama Landmark Study Shaklee dilakukan adalah antuk memahami hubungan antara makanan tambahan dan kesihatan jangka panjang. Landmark Study pertama seumpamanya telah dijalankan dengan kerjasama penyelidik dari University of California, Berkeley, School of Public Health.


Dalam penyelidikan ini, 3 jenis kumpulan iaitu pertama yang guna supplemen Shaklee, kedua yang guna supplemen jenama lain, dan ketiga yang tidak mengamalkan sebarang supplemen. Selain daripada mengedarkan borang soal selidik, ujian darah juga dilakukan untuk mengetahui status kesihatan mereka.

Keputusan atau Hasil Penyelidikan / Landmark Study

Hasil penyelidikan menunjukkan bahawa kumpulan pertama iaitu pengguna Shaklee mempunyai tahap kesihatan lebih baik berbanding kumpulan kedua dan ketiga. Mereka juga mempunyai risiko yang lebih rendah terhadap penyakit terutama penyakit kardiovaskular.




Manakala kumpulan kedua mempunyai tahap kesihatan paling rendah dan paling terdedah terhadap risiko penyakit berbanding kumpula ketiga yang tidak mengambil sebarang supplemen. Maksudnya lebih baik tidak mengambil supplemen kan.


Hasil Kajian Disemak pihak ketiga

Walaupun keputusan kajian telah membuktikan keberkesanan supplemen Shaklee, Dr. Gladys Block tetap meminta saintis luar untuk menyemaknya sekali lagi. Sedikit pun Roger Barnett tidak risau kerana beliau tersangat yakin dengan supplemen Shaklee ni.




Kesan Landmark Study Shaklee

Kesan daripada landmark study ni menyebabkan keyakinan saya sebagai pengguna produk Shaklee semakin menebal. Tiada keraguan terhadap keberkesanan vitamin Shaklee yang saya telan. Sebagai pengedar juga, saya lebih mudah meyakinkan pelanggan saya.

Kalau korang juga nak jadi pengguna dan pengedar supplemen terbaik ni, sila hubungi saya. Saya bersedia membantu.



Juhaina binti Mohamad
Shaklee independent distributor (1066975)
013-293 2464

COD : Krubong, Malim, Ayer Keroh, Durian Tunggal,Melaka tengah, alor gajah
Penghantaran : seluruh Malaysia






Saturday, 10 September 2016

10 Punca Haid Tidak Teratur dan Cara Mengatasinya Agar Mudah Hamil

Assalamualaikum semua,

Allah yang Maha Pengasih kerana kurniakan satu keadaan datangnya haid kepada seorang wanita. Pastinya setiap sesuatu yang Allah jadikan akan ada hikmahnya dan sebab musabab. Sebab paling utama adalah kerana Allah jadikan wanita sebagai ibu yang melahirkan anak maka dengan itu Allah kurniakan rahim. Haid berlaku hasil daripada runtuhnya dinding-dinding rahim yang tebal di waktu kesuburan, dan apabila tidak berlaku persenyawaan terjadilah pengeluaran darah haid.

Kedatangan haid yang normal adalah dengan kitaran 28 - 35 hari setiap bulan, dan dalam setahun 11 - 13 kitaran. Adakah anda mempunyai kitaran haid yang normal dan teratur? Alhamdulillah, saya tiada masalah haid tidak teratur, kalau ada pun biasanya selepas melahirkan anak dan dalam tempoh 1 tahun penyusuan, haid tiada dan itu adalah normal. Jika haid tidak teratur, ia akan menyebabkan kesukaran untuk hamil atau merancang kehamilan kerana masalah kesuburan. Selain itu, ia juga mungkin akan menyebabkan mood swing atau emosi wanita kita terganggu. Kesian orang sekeliling kita tau kalau itu berlaku. Cuba anda tengok video ini.

10 Punca Haid Tidak Teratur

Haid yang tidak teratur berkemungkinan kerana faktor-faktor seperti:
1. Penurunan berat badan secara drastik. Mungkin dalam keghairahan untuk menurunkan berat badan, anda kurang mendapat lemak yang diperlukan semasa proses pengeluaran hormon haid.
2. Tekanan emosi juga akan mengganggu kitaran haid wanita.
3. Perancang keluarga akan mengganggu hormon wanita sekaligus haid pun kadang-kadang keluar kadang-kadang tak.
4. Pre Menopouse iaitu wanita dalam fasa ke arah menopouse adalah normal jika kitaran haidnya semakin berkurang.
5. Obesiti atau berat badan berlebihan merupakan salah satu tanda gangguan hormon. Maka secara tidak langsung ia akan mengganggu hormon haid.
6. Aktiviti fizikal yang berlebihan akan menyebabkan sangat kepenatan dan juga mengganggu hormon haid.
7. Gangguan pada kalenjar tiroid akan mengganggu aturan metabolisme tubuh dan juga aturan haid.
8. Ketidakseimbangan hormon secara keseluruhan badan.
9. Kehamilan pastinya akan menyebabka n haid tak keluar. Rasanya bila haid lambat keluar, bagi pasangan yang dah berkahwin, pastinya kehamilan yang mula-mula terlintas dalam kepala.
10. Penyakit di dalam rahim yang mungkin mengganggu kitaran haid wanita seperti kanser ovari. Segeralah berjumpa pakar kalau hal ini mengganggu anda.

Cara Mengatasi Haid tidak Teratur

Sekiranya anda mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, anda perlu kenalpasti faktornya dan pilih cara yang paling sesuai.
1. Rehat yang cukup adalah penting bagi wanita. Sekiranya seharian anda telah berperang dengan aktiviti fizikal yang memenatkan, dapatkanlah rehat yang cukup selepas itu.
2. Pola pemakanan yang sihat akan menyumbang kepada tubuh badan yang sihat. Ia secara tidak langsung akan menyeimbangkan hormon kita.
3. Berfikiran positif apabila berhadapan dengan sebarang situasi. Ia akan membantu kita bertenang, tidak tertekan, tidak mengganggu emosi makan hormon pun tidak terganggu.
4. Amalkan cara perancang kehamilan yang sesuai dengan individu. Anda perlukan konsultasi dari yang pakar.
5. Gaya hidup yang sihat merangkumi semuanya daripada aspek makanan, aktiviti fizikal, emosi dan lain-lain.

Bagaimana Merawat Haid tidak Teratur dengan Shaklee?

Dalam supplemen Shaklee ada satu set yang istimewa untuk wanita dalam membantu menyeimbangkan hormon kewanitaan. Antara supplemen yang ada ialah GLA Complex, vivix, B Complex.


GLA Complex adalah supplemen utama dalam menyeimbangkan hormon kita. Mari kita lihat apa yang bagusnya tentang GLA Complex ni:


GLA Complex Shaklee  merupakan Asid Linoleik Gama. Tentu anda biasa dengar Evening Primprose Oil (EPO) kan?. Di Shaklee, EPO dikenali sebagai GLA Complex Shaklee , malahan Gla ini jauh lebih baik dari EPO, kerana mengandungi Asig Linoleik Gama, Minyak Borage, Minyak benih bunga matahari & vitamin E, yang menjadikan jauh lebih baik dari EPO di luar sana.
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan 
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema 
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan (awet muda)
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu menstabilkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah kulit jeragat terutama bagi wanita selepas bersalin 
  • Mampu mengecutkan cyst

Tentang vivix pula Vivix shaklee mempunyai kandungan Resveratrol yang sangat tinggi. Resveratrol ini bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat berbanding anti-oksidan yang lain. Ini bermaksud, tinggi anti-oksidan maka semakin berkuranglah "Oxidative Damage". Dengan kata yang mudah, lebih banyak oxidative damage lebih banyak sel menjadi rosak, begitulah sebaliknya.
Fungsi Resveratrol itu tadi juga adalah melindungi telur yang belum atau hampir atau sudah matang daripada oxidate damage. Apabila telur yang 'dilindungi' ini selamat daripada menjadi rosak, ianya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk SURVIVE, MEMBESAR dan DISENYAWAKAN. Vivix Shaklee mempunyai salah satu mekanisma untuk memperbaiki sel-sel yang rosak atau abnormal.


Manakala B complex adalah anti stress paling ampuh agar emosi anda tidak mudah tercalar gitu. Selain itu anda akan lebih bertenaga.


Jika anda ingin ada masalah kitaran haid, atau sedang mencuba untuk hamil, saya suka sangat sekiranya anda sudi hubungi saya. Saya bersedia membantu.

Juhaina binti Mohamad
Shaklee independent distributor (1066975)
013-293 2464

COD : Krubong, Malim, Ayer Keroh, Durian Tunggal,Melaka tengah, alor gajah
Penghantaran : seluruh Malaysia

Monday, 5 September 2016

Cara Alternatif Berkesan dan Selamat Menurunkan Tekanan Darah Tinggi

Assalamualaikum,

Darah tinggi, darah tinggi, darah tinggi. Mak saya, dan juga mak mertua saya menghidap penyakit darah tinggi. Ini bermakna, sayal dan juga suami saya berpotensi untuk mendapat penyakit ni. Anda pula bagaimana? Cuba selidik-selidik susur galur dalam keluarga anda, ada tak yang ada masalah darah tinggi?

Darah Tinggi  Penyumbang Utama Kematian di Malaysia.

Darah tinggi juga digelar pembunuh senyap kerana kehadirannya kadang-kadang tanpa sebarang simptom yang nyata.Sebanyak 32.7% atau 5.8 juta rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas menghidap penyakit darah tinggi atau hipertensi. Persatuan Hipertensi Antarabangsa meramalkan bahawa sehingga 42 peratus daripada penduduk dunia atau hampir seorang daripada dua orang dewasa akan menghidap penyakit hipertensi menjelang tahun 2020.Angka yang sangat menakutkan kan?

Merbahayakah darah tinggi?
Darah tinggi adalah faktor utama serangan jantung (heart attack), lemah jantung (heart failure), kegagalan buah pinggang dan juga boleh menyebabkan buta. Saya rasa banyak juga berita terutama artis-artis muda yang meningal dunia kerana serangan jantung seperti Allayarham Faizal Yusof, Allahyarham Yus Jambu dan lain-lain (al-Fatihah buat mereka)


Punca Tekanan Darah Tinggi

Penyebab tekanan darah tinggi pelbagai. Ini termasuklah penyempitan arteri, isi padu darah yang lebih dari normal, atau denyutan jantung yang pantas atau lebih kuat dari sepatutnya. Sebarang keadaan ini boleh menyebabkan peningkatan tekanan terhadap dinding arteri. Tekanan darah tinggi mungkin juga disebabkan oleh masalah-masalah perubatan lain. Pada kebiasaannya, punca tidak diketahui. Hampir 90%  pesakit darah tinggi tiada penyebab yang khusus dan ini dikenali sebagai Essential atau Primanory Hypertension. Walaubagaimanapun, beberapa faktor dikenalpasti menyumbang kepada Primanory Hypertension iaitu amalan pemakanan, aktiviti fizikal, persekitaran. Faktor genetik, makanan tinggi garam dan lemak, obesiti juga merupakan punca darah tinggi . Biarpun tekanan darah tinggi tidak boleh disembuhkan namun, dalam kebanyakan kes, ia mampu dicegah dan dikawal.


Langkah-langkah pencegahan

Anda boleh mengambil langkah-langkah bagi mengelakkan tekanan darah tinggi dengan mengamalkan gaya hidup sihat.  Langkah-langkah ini termasuklah mengekalkan berat badan sihat, sentiasa aktif, mengamalkan diet yang sihat dengan membanyakkan pengambilan buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan tenusu rendah lemak, memilih dan menyediakan makanan rendah kandungan garam dan sodium.

Kaedah Merawat Darah Tinggi

Amat penting mengambil langkah-langkah untuk memastikan tekanan darah anda terkawal. 

Sasaran bagi tekanan darah adalah bawah 140/90 dan lebih rendah bagi pesakit yang menghidapi penyakit lain seperti kencing manis dan sakit buah pinggang. Mengamalkan gaya hidup sihat merupakan langkah pertama paling berkesan dalam mencegah dan mengawal tekanan darah. Sekiranya perubahan amalan gaya hidup sihat tidak berkesan dalam mengawal tekanan darah anda, adalah sangat perlu bagi anda mengambil ubat-ubatan darah tinggi.

Jenis-jenis ubat darah tinggi

  1. Diuretik: Membuang garam dan air berlebihan daripada badan
  2. Penghalang beta: Memperlahankan degup jantung supaya jantung tidak perlu bekerja lebih bagi mengepam darah
  3. Penghalang saluran kalsium: Mengendurkan saluran darah bagi menghalang kalsium daripada memasuki sel-sel otot
  4. Perencat enzim menukarkan angiotensin II (ACE): Merencat pembentukan angiotensin II, sejenis hormon yang menyebabkan penyempitan pembuluh darah
  5. Penghalang penerima angiotensin II (ARB): Menyekat secara langsung kesan-kesan bahaya angiotensin II ke atas pembuluh darah.
Cara Alternatif Berkesan Menurunkan Tekanan Darah Tinggi

Selain kaedah perubatan, anda boleh berikhtiar dengan supplemen Shaklee. Antara produk yang terbaik untuk menurunkan tekanan darah tinggi ialah Vivix.
Kandungan Vivix yang kaya dengan resveratrol sangat-sangat membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi. Resveratrol dapat menurunkan trigliserida , LDL, dan lemak berlebihan di dalam darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL dan LDL. Resveratrol di dalam Vivix juga berperanan sebagai ” pembersih pembuluh darah “, membantu menurunkan kepekatan darah dan mencegah terbentuknya pembekuan darah.
Resveratrol yang terkandung di dalam Vivix juga dapat mencegah terbentuknya arteosklerosis (keradangan pada pembuluh darah), mencegah kekejangan pembuluh darah, mengawal bekalan darah normal ke seluruh jaringan dan organ tubuh, serta dapat memperbaiki pengerasan pembuluh nadi dan tekanan darah serta mencegah penyakit yang berkaitan dengan saluran darah jantung.
Sejauh mana keberkesanan Vivix ni? Saya kongsikan beberapa testimoni 


Jika anda ingin mendapatkan Vivix, boleh hubungi saya seperti butiran di bawah.

Juhaina binti Mohamad
Shaklee independent distributor (1066975)
013-293 2464

COD : Krubong, Malim, Ayer Keroh, Durian Tunggal,Melaka tengah, alor gajah
Penghantaran : seluruh Malaysia

Sunday, 4 September 2016

Langkah Mudah Menjadi Pengedar Shaklee dengan Jayanya.

Assalamualaikum, salam hujung minggu semua.

            Sambil santai-santai dengan keluarga tu, mari saya ceritakan tentang langkah-langkah untuk menjadi pengedar Shaklee.
Mungkin anda tertanya-tanya, apakah yang perlu dilakukan untuk menjadi pengedar Shaklee? Pastinya anda perlulah mendaftar sebagai ahli Shakkee dengan yuran pendaftaran RM69.80 (tidak termasuk postage starter kit) .

           Cara yang paling mudah adalah hubungi saya Juhaina di talian 013 292 2464, dan saya akan bantu anda untuk menjadi pengedar Shaklee. 

          Cara yang kedua adalah buat pembelian barangan Shaklee sehingga 200uv, anda layak mendapat keahlian percuma.
            Setelah anda mendaftar sebagai pengedar Shaklee, anda akan menerima ID dan kata laluan untuk log in ke dalam sistem www.shaklee2u.com

Apakah Kelebihan Menjadi Pengedar Shaklee?
Antara kelebihan menjadi pengedar Shaklee ialah:
  •  anda boleh membeli produk shaklee dengan harga ahli iaitu kurang 30% daripada harga pasaran.
  • sekiranya pembelian anda mencapai 150uv, anda layak menerima bonus daripada Shaklee.
  • Shaklee juga menyediakan ganjaran 3C (cash, car and convention).  Iaitu bonus dalam bentuk wang tunai setiap bulan, subsidi pembayaran kereta setiap bulan, dan trip perjalanan umrah atau percutian yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee ( semua ni bagi yang mencapai kriteria yang telah ditetapkan).

Kenapa Anda Perlu Sertai Shaklee bersama Saya?
Saya mengalu-alukan anda untuk menyertai Shaklee bersama saya untuk menjadi business partner saya.

1. Saya berada dalam kumpulan yang sangat menyokong antara satu sama lain. Mempunyai leader2 yang hebat dan sedia membantu downline tanpa mengira sejauh mana level kita. Kadang-kadang tu dah jauh sangat la level kita dalam susur galur leader tu, tiada masalah untuk berkomunikasi dengan mereka dan mendapat tunjuk ajar. Zaman serba ber internet ni, tiada jarak yang boleh memisahkan. Hanya mahu atau tidak saja diri kita untuk.menerima tunjuk ajar tu.

2. Kelas-kelas untuk belajar tentang produk, pemasaran (internet dan direct) pun ada dianjurkan.

3. Kalau nak buat marketing pun senang, poster produk, info produk semuanya ada disediakan dalam kumpulan.

4. Ada banyak lagi kelebihan lagi join kumpulan saya. Kalau nak tau lebih lanjut kene la join dulu.


  
Kesimpulannya, jangan tunggu lama-lama untuk menjadi pengedar Shaklee. Takde ruginya mendaftar menjadi ahli,  untung lagi ada.  Segera hubungi saya ok.


Juhaina binti Mohammad
Shaklee independent distributor (1066975)
013-293 2464
COD : Krubong, Malim, Ayer Keroh, Durian Tunggal,Melaka tengah, alor gajah
Penghantaran : seluruh Malaysia


Friday, 2 September 2016

Pengedar Shaklee Kawasan Krubong Melaka

Assalamualaikum semua,

Saya Juhaina Mohamad adalah pengedar Shaklee di Melaka dengan ID Shaklee saya 1066975.


Menyorot kembali penglibatan saya dalam bisnes Shaklee ni sebenarnya dah nak masuk 3 tahun. Saya bermula dengan membeli produk shaklee iaitu mealshakes dan ostematrix. Mealshakes saya beli untuk anak sulung saya Ammar yang agak cerewet makan masa tu, ostematrix untuk saya yang pregnant anak ketiga. Kedua-duanya beli daripada orang yang berbeza.
Tetapi saya mendaftar shaklee dengan orang lain iaitu ex roomate tempat kerja sekarang. Zaman bujang sekejap. Tu yang namanya rezeki dia, saya pilih dia untuk jadi mak shaklee saya. Mak shaklee saya namanya Hasyireen. Seorang yang comel, bergaya, komited, dan kuat semangat ( puji takde udang di sebalik mi tau).

Saya 'confident' sangat yang produk shaklee yang saya amalkan adalah berkualiti dan berkesan. Kalau tak berkesan bukan salah produk tetapi salah diri sendiri yang tak berdisiplin makan supplemen. Jadi, saya harap sangat anda semua pun merasai kebaikan supplemen shaklee yang dapat membantu kita untuk sihat. Kalau anda nak jadikan Shaklee sebagai kerjaya pun boleh tau.

Saya kongsikan bukti-bukti bergambar hasil-hasil penyelidikan saintis hebat yang menunjukkan Shaklee memang terbaik.


Orang-orang Melaka, terutama di kawasan Melaka tengah , lebih spesifik lagi orang Krubong boleh hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee yang hebat. Saya akan berikan konsultasi yang terbaik agar anda merasai kesannya dan kebaikannya. Kalau nak join jadi bisnes partner saya pun tersangatlah dialu-alukan.
Juhaina binti Mohammad
Shaklee independent distributor (1066975)
013-293 2464
COD : Krubong, Malim, Ayer Keroh, Durian Tunggal,Melaka tengah, alor gajah
Penghantaran : seluruh Malaysia