Pentingnya Hobi untuk Kurangkan Stress




Assalamualaikum semua,

Anak-anak dah mula cuti sekolah, tapi ummi dan abah masih kerja. Untung anak-anak cikgu kan..hihi.

Hari ni, akak nak cerita tentang hobi. Hobi adalah perkara bermanfaat yang kita suka lakukan apabila ada masa lapang. Ia dapat membantu kurangkan stress tau.

Hobi
====
Bila bercerita tentang hobi masa kecil2, keluar la cerita mcm2 hobi seperti mengumpul setem, poskad, membaca la, apa lagi ye...

Kalau cerita sekarang pula, saya pun tertanya2 sendiri apa hobi saya sebenarnya di kala anak2 di sekeliling saya. Owh, bila ada masa lapang di rumah biasanya saya akan berfikir apa saya nak masak untuk anak2 dan suami. Kalau hari bekerja, saya akan masak sarapan untuk bekal anak dan masak untuk makan malam..tu wajib. Tapi masa lapang tu biasanya weekend atau hari cuti, mula la saya cari2 resepi2 yang boleh dicuba. Apa pun, tetap ikut mood dan kelapangan. Sebab ada kerja2 yang mngkin perlu didahulukan.




Korang mungkin ada hobi yang menarik dan mana tau saya baru tau yang hobi saya pun sama? Cer bgtau sket.

#tsunamishaklee #2wave #lifeamazing

Comments

Popular posts from this blog

10 Cara Mudah, Murah dan Berkesan Atasi Liang Kulit Terbuka agar Wajah anda Tidak Seperti Kulit Limau

Berbaloikah Menghabiskan Duit dan Masa di The Shore Oceanarium Melaka?

Tips Menyimpan Sayur Agar Tahan Segar Lebih Lama dan Tiada Pembaziran