Sunday, 4 December 2016

Tips Merawat Anak Demam Ringan

Assalamualaikum semua, 


Bila dh jd mak2, perkara yg paling kita rajin google biasanya tips2 memasak, tips rawat anak demam, anak batuk selesema. Mak2 punya tips la kan.

Ni ummi nk share sikit tips yang ummi dah pernah guna bila anak mula nak demam.

Anak sulung ummi,Ammar ni senang kene demam. Dan biasanya sebab tonsillitis la. Once dah start dedar, nnt melarat la demam kdang2 sampai seminggu... on off demamnya. Masa tu ummi takde simpan nutriferon. Tapi, bila ramai kawan habaq nutriferon boleh up body immune terus beli jadikn first aid. Ada sekali tu Ammar demam dedar2 je, masa tu balik kampung,mujur bawa nutriferon. Ummi paksa ammar mkan nutriferon separuh je. Takde bg ubat demam pun masa tu. Alhamdulillah esoknya kebah demamnya. Ummi bg lagi separuh nutriferon tu. Demam tak dtg lagi nampaknya...Alhamdulillah..lega hati ummi.

Ok ibu2 saya cdgkn simpan nutriferon sbg firstaid kit dalam rumah. Bulan ni tgh promo pulak tu..jimat kalau beli skrg.

Juhaina Mohamad 013 292 2464

#2wave
#tsunamishaklee
#emeraldswift
#shakleemelaka



1 comment:

  1. Wow...saya pon borong promosi ni last month..best gila

    ReplyDelete